Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 30. marec 2021  |  Avtor: Alenka Lena Klopčič

Roman Bernard, NGEN: V lovu na energetsko samozadostnost


Podjetje NGEN je oktobra lani - po zagonu hranilnika v Acroniju - v Talumu zagnalo največji baterijski sistem (priključne moči 15 MW in kapacitete 30 MWh) v Sloveniji in širši regiji (VEČ). Tako smo nedavni videointervju z Romanom Bernardom, direktorjem in soustanoviteljem zdaj že zelo dobro znanega NGEN-a, začeli z vprašanjem o dosedanjih izkušnjah delovanja celotnega sistema, ki ga torej tvorita omenjena baterijska hranilnika, preverili smo tudi kaj snujejo za vnaprej – tudi na področju manjših hranilnikov za individualne kupce –, v sklepnem delu pa smo se dotaknili tudi potrebe po nadomeščanju premogovnih kapacitet v luči prehoda na ogljično nevtralno prihodnost.

Roman Bernard, NGEN: V lovu na energetsko samozadostnost youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×