Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 15. december 2020  |  Avtor: Alenka Lena Klopčič

Peter Kumer, Enertec: Pred nami je 'sončna prihodnost'!


»Beseda fotovoltaika izvira iz grške besede phos, ki pomeni svetlobo, in besede volt, ki je enota za merjenje električnega potenciala in električne napetosti. Fotovoltaika je veda, ki proučuje pretvorbo energije svetlobe oziroma energije fotonov v elektriko,« lahko med drugim preberemo na spletni strani podjetja Enertec, ki je nastalo kot odgovor na nov pristop k obravnavi izrabe obnovljivih virov energije, kot lahko tudi preberemo na njihovi strani. Cilj Enertecove (mlade) ekipe je jasen – to je približati izrabo obnovljivih virov energije regionalnim trgom. Strehe tudi najemajo, ponujajo pa – po njihovih besedah – »vse od miši do slona« ali v jeziku fotovoltaike: vse komponente za izgradnjo sončne elektrarne, sončne module, razsmernike, montažne konstrukcije … Ob koncu leta, od katerega se sicer v našem delu sveta navadno poslavljamo z zimo in zatorej z manj sončne energije, smo tako s Petrom Kumrom, direktorjem podjetja Enertec, izvedli vseeno zelo aktualen videointervju na temo solarne prihodnosti in urejenosti področja fotovoltaike pri nas. Intervju smo izvedli v petek, 11. decembra, v njem pa se sogovornik dotakne tudi prihajajočega javnega poziva Agencije za energijo za vstop v podporno shemo za projekte večjih sončnih elektrarn. Vabljeni k ogledu!

Peter Kumer, Enertec: Pred nami je 'sončna prihodnost'! youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×