Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 01. februar 2021  |  Avtor: Alenka Lena Klopčič

Martin Novšak, GEN energija: Nuklearke povečujejo stabilnost elektroenergetskih omrežij


Skupni obseg za letos načrtovanih investicij Skupine GEN znaša 105 milijonov evrov, ključni projekt skupine pa ostaja izgradnja drugega bloka jedrske elektrarne Krško (JEK 2). Kaj pa podaljšanje življenjske dobe obstoječega bloka – kako gotovi so v GEN energiji v to? S tem smo začeli tokratni videointervju z generalnim direktorjem GEN energije Martinom Novšakom, ki na dano vprašanje brez pomisleka odgovarja, da je sam v podaljšanje obratovanja krške nuklearke (NEK) »popolnoma gotov«, saj je »NEK že doslej dokazala, da s svojim delovanjem prispeva k ohranjanju okolja in zmanjševanju CO2 odtisa ter obenem zagotavlja stabilen vir energije v vseh možnih pogojih, kar je težko zagotoviti s kakšnim drugim virom energije«. S prvim možem drugega energetskega stebra, ki bo sodeloval tudi v spletnem En.odmevu 021 v četrtek, 4. marca, smo govorili ne le o nadaljevanju jedrske opcije v Sloveniji, ampak tudi o širši jedrski prihodnosti, temo pa smo navezali tudi na nedavne dogodke, ki so destabilizirali evropski elektroenergetski sistem.

Martin Novšak, GEN energija: Nuklearke povečujejo stabilnost elektroenergetskih omrežij youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×