Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 29. oktober 2020  |  Avtor: Alenka Lena Klopčič

Mag. Stanislav Vojsk, SODO: Inovacije bodo ključnega pomena


Za distribucijskim operaterjem električne energije, družbo SODO, je pravkar največja in najzahtevnejša investicija v zadnjih treh letih, to je 4,5-milijonska investicija v novo razdelilno transformatorsko postajo 110/35/20 kV Kobarid (RTP Kobarid), z zaključkom katere bo SODO, v sodelovanju z Elektrom Primorska, nadaljeval izgradnjo 20-kilovoltnega kabelskega omrežja do Bovca. Poleg tega je distribucijski operater letos zaključil investicijo izgradnje 2 x 20-kilovoltni kablovod Podlog–Ločica. Med načrtovanimi naložbami pa direktor SODO mag. Stanislav Vojsk omeni tudi večji investiciji v kablovod 110 kV od RTP 110/20 kV Potniški center do TETOL, dva energetska transformatorja 31,5 MVA v RTP 110/20 kV Postojna in tri GIS polja 110 kV v RTP 110/20 kV Velenje. S prvim možem SODO smo v videointervjuju za Energetiko.NET odprli številna vprašanja, od sodelovanja s sistemskim operaterjem prenosnega omrežja ELES do kibernetske varnosti, ki jo zahteva vse več razpoložljivih (in za zagotovitev optimalnega delovanja omrežja potrebnih) podatkov, dotaknili smo se tudi vloge 'aktivnih uporabnikov', pogovor pa smo sklenili z napovedjo, da bomo imeli v Sloveniji do leta 2025 že vse števce 'pametne'.

Mag. Stanislav Vojsk, SODO: Inovacije bodo ključnega pomena youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×