Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 18. oktober 2021  |  Avtor: Energetika.NET

Elektrifikacija in trajnostna prihodnost


Z višanjem cen energentov na trgu prihajajo končni uporabniki iz cone udobja in začenjajo razmišljati o energiji, ki je po besedah dr. Andreja Gubine, vodje Laboratorija za energetske strategije na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, omejena dobrina. V razpravi, ki je potekala pod okriljem Montela Energetike.NET v sodelovanju z družbo Schneider Electric, so strokovnjaki sicer izrazili dvom, da bomo do sredine stoletja dosegli ogljično nevtralnost. Aleš Bučar, vodja prodaje pri Schneider Electric Slovenija, pa je izpostavil, da način načrtovanja elektroenergetskega sistema ostaja enak tistemu iz 90-ih let prejšnjega stoletja, kar je treba spremeniti, če želimo doseči nizkoogljične cilje. Poseči bo treba po drugačnem načinu načrtovanja oziroma izrabi elektroenergetskih sistemov, je menil na dogodku ‘Elektrifikacija in trajnostna prihodnost - kaj lahko elektroenergetika naredi za zmanjšanje toplogrednih plinov’. - V razpravi so sodelovali še dr. Jurij Curk (Elektro Ljubljana), dr. Ciril Kafol (Elektro Gorenjska) in mag. Igor Podbelšek (Elektroinštitut Milan Vidmar). Dogodek je 'otvoril' dr. Petr Hermann, predsednik grozda Schneider Electric za JV Evropo.


Elektrifikacija in trajnostna prihodnost youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×