Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 04. december 2020  |  Avtor: Alenka Lena Klopčič

Duška Godina, Agencija za energijo: Na energetskih trgih vlada veliko interesov


Predlog zakona o oskrbi z električno energijo, ki so ga pripravili na ministrstvu za infrastrukturo (MzI), med drugim podeljuje več pristojnosti energetskemu regulatorju. Kaj točno to pomeni za Agencijo za energijo in ali bodo lahko te pristojnosti izvajali, če dejansko pride do združitve agencij, kar je predlagalo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), je bila uvodna tema, s katero smo začeli tokratni videointervju s prvo damo slovenskega energetskega regulatorja Duško Godina. Govorili pa smo tudi o aktivni vlogi novodobnih odjemalcev energije, o najzahtevnejšem projektu regulatorja – to je prenova metodologije obračunavanja omrežnine za področje oskrbe z električno energijo ter o potencialu proizvodnje zelenega vodika.

Duška Godina, Agencija za energijo: Na energetskih trgih vlada veliko interesov youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×