Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 19. januar 2021  |  Avtor: Alenka Lena Klopčič

Dr. Leon Cizelj, IJS: Življenjske dobe reaktorjev bi lahko bile tudi sto let


Življenjska doba raziskovalnih reaktorjev bi lahko bila, podobno kot pri nuklearkah in denimo avtomobilu, »vsaj tehnično gledano skoraj neomejena«, pravi vodja Odseka za reaktorsko tehniko pri Institutu ‘Jožef Stefan’ (IJS) dr. Leon Cizelj. Bi torej lahko delovanje krške nuklearke po izteku tudi že podaljšane življenjske dobe - ob rednih investicijah v obnovo in izboljšave opreme, kakopak – še podaljš(eva)li? Na dano vprašanje strokovnjak odgovarja, da načeloma da, pri čemer omenja primere čez lužo, kjer dosegajo obratovalna dovoljenja za podobne elektrarne, kot jo imamo v Krškem, tudi že za 80 let. Z dr. Cizljem smo v tokratnem videointervjuju govorili o prihodnosti jedrske energije, ki torej vključuje tudi raziskovalne reaktorje. In s temi smo tako tudi začeli naš pogovor.

Dr. Leon Cizelj, IJS: Življenjske dobe reaktorjev bi lahko bile tudi sto let youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×