Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski video intervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 06. oktober 2020  |  Avtor: Alenka Lena Klopčič

Dr. Franc Cimerman, Plinovodi: Plin in jedrska energija morata sobivati


Ni skrivnost, da je novo stanje, ki ga je narekovala razglašena epidemija, dodobra spremenilo poslovanje in delovanje tudi slovenskega sistemskega operaterja prenosnega sistema zemeljskega plina, ter povzročilo spremembe, ki terjajo nenehno prilagajanje novi realnosti. Kot je na devetem strokovnem (letos spletnem) seminarju družbe Plinovodi, izpostavil glavni direktor družbe Marjan Eberlinc, je Plinovodom tako letošnje leto krojila zlasti priprava novih pravil o postopku za dodeljevanje zmogljivosti prenosnega sistema za vstopne in izstopne točke znotraj Slovenije, pa tudi pravil o pogojih in načinih razdelitve zmogljivosti na povezovalnih točkah prenosnega sistema z dražbo. O teh in številnih drugih novostih, ki rišejo ne le prihodnost sistemskih operaterjev, ampak tudi energetsko prihodnost in navsezadnje prihodnost celotnih gospodarstev, smo v video intervjuju govorili z dr. Francijem Cimermanom, pomočnikom glavnega direktorja družbe Plinovodi za tehnično področje.

Prvi trojček video prispevkov o energetski in ekonomski prihodnosti je podprla družba Plinovodi.


Dr. Franc Cimerman, Plinovodi: Plin in jedrska energija morata sobivati youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×