Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 26. april 2021  |  Avtor: Energetika.NET

DeCarb: V premogovni strategiji poudarek na gospodarstvu


Ohranitev kadrov in preobrazba energetske lokacije v Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ) je pretežno v pristojnosti Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) in lokalnega okolja. Država lahko pomaga z določenimi spodbudami, je na spletnem dogodku v okviru projekta DeCarb, ki je potekal pod okriljem Montel Energetike.NET in Energetske agencije za Savinjsko, Šaleško in Koroško KSSENA, med drugim izpostavil Hinko Šolinc, direktor direktorata za energijo na  ministrstvu za infrastrukturo (MzI). V prihodnje tudi državne spodbude za večje sisteme daljinskega ogrevanja na OVE. - Osnovni predpogoj za oblikovanje zakona o zapiranju Premogovnika Velenje (PV) je določitev letnice izstopa iz premoga in ne obratno, pa je med drugim poudarila Tina Seršen z MzI. - Glavni cilj projekta DeCarb je podpreti premogovno intenzivne regije pri tranziciji.


DeCarb: V premogovni strategiji poudarek na gospodarstvu youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×