Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 10. maj 2021  |  Avtor: Energetika.NET

DeCarb: Socialni dialog o novi energetski mešanici in energetski prehod Savinjsko-šaleške regije


Ekonomska situacija zaradi cen emisijskih kuponov bo povzročila predčasno zaprtje Termoelektrarne Šoštanj in to bistveno prej kot leta 2033, je dejal direktor direktorata za energijo na ministrstvu za infrastrukturo Hinko Šolinc. Po optimističnem scenariju lahko pride do zaprtja leta 2029, »skrbi pa me, da bo to morda že leta 2024«, je poudaril na dogodku na temo pravičnega energetskega prehoda, ki je potekal v organizaciji Montela Energetike.NET in Energetske agencije za Savinjsko, Šaleško in Koroško (KSSENA) v okviru projekta DeCarb, katerega glavni cilj je podpreti premogovno intenzivne regije pri tranziciji. V sklopu dogodka je potekala tudi razprava o novi energetski mešanici Slovenije, v kateri so sodelovali predsednik Energetske zbornice Slovenije Marjan Eberlinc, Karla Sitar, vodja Urada za gospodarski razvoj in prestrukturiranje Mestne občine Velenje, direktor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice Franci Kotnik, predsednik Sindikata Premogovnika Velenje Simon Lamot in dr. Marko Jaklič z ljubljanske Ekonomske fakultete. Sklepni, angleško govoreči, del dogodka pa je bil posvečen dogajanju na evropskem trgu ogljika, o čemer je spregovoril Snjólfur Richard Sverrisson, glavni urednik Montela, materinske družbe Montela Energetike.NET.


DeCarb: Socialni dialog o novi energetski mešanici in energetski prehod Savinjsko-šaleške regije youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×