Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski videointervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates

Datum: 26. april 2021  |  Avtor: Energetika.NET

DeCarb: Projekt procuRE spodbuja inovacije na področju energetskih prenov stavb


Zgradbe v Evropi predstavljajo 40 odstotkov porabe energije in 36 odstotkov emisij vseh z energijo povezanih toplogrednih plinov in so pomemben dejavnik podnebnih sprememb. A kljub temu znaša stopnja prenove stavb le 0,4 do 1,2 odstotka na leto in jo je treba podvojiti, če želimo doseči podnebne cilje. Pri tem bodo ključno vlogo igrale inovacije. Uporabo slednjih v energetski prenovi stavb z integracijo obnovljivih virov pa bo z uporabo modela predkomercialnega naročanja spodbujal projekt procuRE, ki je bil predstavljen na spletnem dogodku v okviru projekta DeCarb, ki je potekal pod okriljem Montel Energetike.NET in Energetske agencije za Savinjsko, Šaleško in Koroško KSSENA. Glavni namen projekta procuRE (v angl.: 'Pre-commercial Procurement of Breakthrough Solutions for 100% Renewable Energy Supply in Buildings') je izvedba javnih naročil za inovacije, s katerimi se bo na pilotnih stavbah dosegla 100-odstotna lastna oskrba z obnovljivimi viri energije.

DeCarb: Projekt procuRE spodbuja inovacije na področju energetskih prenov stavb youtube


Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×