Nastavitve piškotkov
×

En.ekonomika & Vizija: energetski video intervjuji in razprave / En.economics & Vision: Energy video interviews and debates


gallery
Pot v jutrišnjo energetiko, ko bo zaživela 'nova normalnost' in 'povsem novo gospodarstvo', ki bo še v večji meri oz. z ekstra (korona)pospeškom temeljilo na digitalnem, na Energetiki.NET odstiramo skozi razprave En.ekonomika & Vizija. Ime smo prilagodili glede na rubriko En.vizija, ki smo jo na Energetiki.NET odprli kmalu po razglašeni epidemiji koronavirusa, in pa glede na dosedanje dogodke En.ekonomika & Industrija, ki smo jih vsako leto organizirali v sodelovanju s Slovenskim združenjem za energetsko ekonomiko (SAEE). S tem naše skupno delo živi naprej – prilagojeno novim razmeram in novemu času. / Energetika.NET’s En.economics & Vision debates will provide insight into the path to the energy sector of tomorrow, which brings with it a 'new normality' and a 'completely new kind of economy' and which will be increasingly based on digitalisation – a trend accelerated by COVID-19. The name is a combination of En.vision section launched on Energetika.NET soon after the COVID-19 lockdown and En.economics & Industry, relating to the said section and the events which Energetika.NET previously organised every year in cooperation with the Slovenian Association for Energy Economics (SAEE). Our common endeavour therefore lives on – adapted to the new situation and a new time.

Energetika.NET je kot vodilni medij na področju energetike v Sloveniji in regiji JV Evrope izredna baza energetskih informacij. S skoraj 20-letno tradicijo je pridobila na veljavi tako med energetskimi strokovnjaki kot vodstvenimi kadri, ki za svoje poslovanje potrebujejo natančne, strokovne in ažurne informacije. Podjetje Montel Energetika.NET tudi regionalni zastopnik za Montel - platformo za trgovce z energijo, z norveškim Montelom pa je od leta 2012 tudi lastniško povezana. Montel News je leta 2020, kot odziv na nove izzive, ki jih je prinesla razglašena epidemija koronavirusa, lansiral tudi Montel TV in se s tem podal na pot spletnega predvajanja energetskih vsebin – tudi v video obliki. / As Slovenia’s and SEE leading energy news site, Energetika.NET offers a vast database of energy-related information. In its nearly 20 years of operation, it has become the go-to source of both energy experts and managerial staff who require accurate, professional, and current information to conduct their business. Montel Energetika.NET is also the regional representative of the Montel platform for energy traders, and has been affiliated with Norway’s Montel since 2012. In 2020, in response to the challenges brought about by COVID-19, Montel News launched Montel TV, marking the beginning of its journey into the world of online energy content broadcasting – also in video form.

Za sodelovanje pri produkciji naših video energetskih vsebin nam pišite na: #EM#757367676a6c6566486c646e7e6a6b7b797a733d7a7062#EM#. / To take part in the production of our energy-related video content, please write to #EM#65656b776b774662666c786c69796764713f7c7660#EM#.

Energetski video intervjuji / Energy video interviews

Intervju z mag. Andrejem Ribičem, predsednik uprave Elektra Ljubljana / 8. oktober 2020
Intervju z dr. Francijem Cimermanom, pomočnikom glavnega direktorja družbe Plinovodi za tehnično področje / 6. oktober 2020
Interview with Janez Kopač, Director of the Energy Community Secretariat; in English / 23 September 2020
Intervju z Medejo Lončar, direktorico slovenskega in hrvaškega Siemensa ter predsednico Združenja Manager / 17. september 2020
Interview with William D. Magwood, IV, Director-General of the OECD Nuclear Energy Agency (NEA); in English / 10 September 2020

Energetske video razprave / Energy video debates

Energy debate with Blaž Košorok, Slovenia’s State Secretary at the Ministry of Infrastructure, and Christian Zinglersen, director of the European Union Agency for the Cooperation of Energy Regulators (ACER); in English / 7 October 2020

Arhiv video vsebin / Video archive

Mednarodna konferenca daljinske energetike 2015, 22. - 24. marec 2015
En.odmev 015: Strateška energetska konferenca
En.debata trgovanju z energijo (3. oddaja, maj 2014)
Video natečaj "Energetika jutri" - Izzivi energije
Video natečaj "Energetika jutri" - Smeti
Video natečaj "Energetika jutri" - Zelenci 1
Video natečaj "Energetika jutri" - Energetika jutri
Video natečaj "Energetika jutri"- Zmagovalni video
En.odmev 014: Strateška energetska konferenca
En.debata o energetskih vlaganjih v Sloveniji (2. oddaja, februar 2014)
En.grids 014: Pametna omrežja
En.debata o pametnih omrežjih (1. oddaja, januar 2014)
En.občina 013: Pot do pametnih lokalnih skupnosti
Pogovorna oddaja: O energetski prihodnosti z Mitjo Petkovškom in gosti Center energetskih rešitev, Ljubljana (5. september 2013)
Pogovorna oddaja: Kako in katere energetske rešitve financirati Center energetskih rešitev, Ljubljana (18. junij 2013)
Pogovorna oddaja: Energetsko učinkovite lokalne skupnosti Center energetskih rešitev, Ljubljana (6. junij 2013)
Pogovorna oddaja: Energetsko učinkovito javno naročanje Center energetskih rešitev, Ljubljana (6. junij 2013)
Energetska oddaja: Center energetskih rešitev Center energetskih rešitev, Ljubljana (junij 2013)
Pogovorna oddaja: Kako z učinkovitimi energetskimi ukrepi do prihrankov Center energetskih rešitev, Ljubljana (30. maj 2013)
En.Trading 013 Zagreb
Pogovorna oddaja: Kako do sredstev in s kakšnimi ukrepi do energetske učinkovitosti? Center energetskih rešitev, Ljubljana (8. maj 2013)
En.forum: Od premogovništva do pametnih omrežij
Mednarodna konferenca daljinske energetike, Portorož, 24. marec 2013
En.odmev 013: Strateška energetska konferenca
En.grids 013: Pametna omrežja

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×