Nastavitve piškotkov

Energetsko karierno srečanje: Priložnosti zaposlovanja v energetiki

CER, BTC, Ljubljana, 13. december 2013
 • Energetsko karierno srečanje

  Priložnosti zaposlovanja v energetiki


  Petek, 13. decembra 2013

  Center energetskih rešitev, Ljubljana


  Gospodarska situacija v državi je pripeljala do večje brezposelnosti, kot bi si jo naša država v resnici lahko privoščila. Vse to pelje v socialno šibkost, ki posledično prinaša tudi energetsko revščino. Da bi trend brezposelnosti obrnili v trend zaposlovanja in gospodarske rasti, lahko učinkovito izkoristimo tudi nove tehnologije, investicije ter obnovljive vire in učinkovito rabo energije kot potencial za nova delovna mesta.

  Energetika.NET tako pripravlja prvi brezplačni strokovno posvetovalni seminar na temo zaposlovanja kadrov vseh starosti v energetskem sektorju. Na dogodku bodo svoja videnja in nasvete predstavili kadroviki nekaterih slovenskih energetskih družb, na praktični delavnici pa bodo gostje lahko preizkušali in iskali lastne kompetence ter jih predstavili potencialnim delodajalcem v energetskem sektorju.

  PROGRAM

  9:30 – 10:30 TASHKINA ČAJANKA

  Predstavili bomo najnovejši projekt Tashka v katerega vstopa Energetika.NET, ki spodbuja zaposlovanje in priložnosti za mlade kadre predvsem na področju energetike. Hkrati bomo uradno odprli tudi javni natečaj katerega glavna nagrada bo 6-mesečno praktično uvajanje v podjetju Energetika.NET. Natečaj se bo izvajal v sodelovanju z zavodom Nefiks.

  10:30 – 12:15 INSPIRATIVNA PREDAVANJA IN NASVETI

  Kakšni so trendi na področju zaposlovanja v energetiki danes in kakšni bodo jutri? Kateri finančni mehanizmi lahko pripomorejo do novih delovnih mest? Kakšen je ustrezen profil kadrov v energetskem sektorju? Kako uspešno pristopiti do podjetja, ki ne išče novega kadra? Na ta in druga vprašanja nam bodo odgovore podali naši inspirativni govorci s konkretnimi nasveti.

  Gostje:
  Mag. Vekoslav Korošec
  , podpredsednik GZS
  Katarina Petronijevič, Siemens Slovenija
  Katja Krasko Štebljaj, ELES
  Mag. Milena Černilogar Radež, Direktorat za energijo, MzIP

  12:15 – 12:45 ODMOR ZA KAVO IN MREŽENJE

  12:45 – 15:00 PRAKTIČNA DELAVNICA

  Moderira: Vesna Miloševič, strokovna sodelavka za zaposlovanje mladih eŠtudentski servis
  Na praktični delavnici bomo z strokovnjakinjo s področja zaposlovanja Vesno Miloševič, tudi strokovno sodelavko na področju zaposlovanja mladih na e-Študentskem Servisu, preverili katere kompetence je potrebno izpostaviti, če želimo pustiti dober vtis na bodočega delodajalca, katere so najpogostejše napake mladih in kako izkoreniniti napačen pristop, da bomo v prihodnje učinkovito nastopali na razgovoru za delo. Poiskali bomo lastne kompetence in način kako jih predstaviti kadrovikom.

  V času vam dogodka bomo omogočili dovolj možnosti in zagotovili prostor za spoznavanje potencialnih kadrov in morebitnih delodajalcev s področja energetike.

  Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila mest pa je obvezna vaša prijava. Na elektronski naslov: #EM#646e656c606e6f476d676f796b687a667b703c7d7161#EM# pošljite vaše ime, priimek in kontakt! Navedite tudi ali se boste dogodka udeležili v celoti ali le posameznega sklopa.

 • Gradivo oz. predstavitve Energetskega kariernega srečanja, 13. decembra 2013, v Centru energetskih rešitev:

  INSPIRATIVNA PREDAVANJA IN NASVETI

  Vekoslav Korosec.pdf, podpredsednik GZS
  Katarina Petronijevic.pdf, Siemens Slovenija
  Katja Krasko Stebljaj.pdf, ELES
  Milena Cernilogar Radez.pdf, Direktorat za energijo, MzIP
  Tashka.pdf, Alenka Lena Klopčič, Energetika.NET 


 • Ideja natečaja: Včeraj ti, danes jaz – energetsko močnejši!


  Natečaj za mlade, ki sodelujejo tako, da pripravijo dva (2) pisna prispevka:
  - najboljša zaposlitvena zgodba – pri čemer je pomembna kakovost prispevka (pristnost, zanimivost, možnost poistovetenja ciljne publike)
  - in hkrati
  - najboljša zgodba s področja energetike z naslovom »Energetika jutri«, pri čemer šteje poglobljen vpogled v tematiko in jasnost zapisa.

  Zaposlovanje mladih je prepoznan in največji problem slovenske mladine. V medijih je običajno predstavljen s strašljivimi statistikami in grozečimi napovedmi, kar mladim, ki se znajdejo na koncu izobraževalne poti, ne vliva motivacije, pač pa njihova pričakovanja še znižuje. V energetiki je po drugi strani veliko možnosti za ustvarjanje delovnih mest, tudi za mlade.

  Namen natečaja:
  Z natečajem želimo predstaviti pozitivne zgodbe mladih, ki so dobili zaposlitev in kljub težjim gospodarskim razmeram uspeli vstopiti na trg dela. Tako bomo mlade motivirali in ohranjali njihovo prizadevanje za iskanje ali ustvarjanje primernih zaposlitvenih priložnosti. Skupaj s partnerjem v projektu, medijsko-založniško hišo Energetika.NET, pa pisce vabimo, da napišejo tudi prispevek na temo »Energetika jutri«, ter zajamejo katerega koli od vidikov energetike v prihodnosti.

  Pisca najboljših člankov tako s področja zaposlovanja kot s področja energetike bomo nagradili s trimesečno ustrezno nagrajeno prakso v podjetju Energetika.NET.

  Kdo lahko sodeluje:
  Vsak mlad posameznik, ki najde v svojem okolju primer drugega mladega človeka, ki je v zadnjem letu dobil zaposlitev, in ki ga poleg tega zanima tudi tema energetike v najširšem smislu. Vse to mora predstaviti v obliki dveh člankov.

  Vsakdo, ki se odloči za sodelovanje v natečaju, pošlje torej dva članka:
  - prva obvezna tema je s področja zaposlovanja mladih
  - druga obvezna tema je s področja energetike

  Članki:

  Naj bodo čim bolj zanimivi, dolžina vsakega od člankov mora obsegati od 2500 do 3500 znakov s presledki. V kolikor avtor uporabi resnično ime in priimek osebe, ki je opisana v prispevku (velja za temo zaposlovanja), mora opisana oseba privoliti v objavo. Zaželeno je, da oba prispevka vsebujeta tudi primerno fotografijo ali ilustracijo. Prispevka sta lahko napisana v obliki zgodbe, intervjuja, članka, reportaže …

  Objava:
  Članke oddate v elektronski obliki na elektronski naslov nefiks(at)nefiks.si. Od 13. decembra 2013 do 13. januarja 2014 bomo na portalu www.talentiran.si objavili vse prispele članke, za katere bomo ocenili, da ustrezajo osnovnim kriterijem kakovosti (primerna dolžina, fotografija in nežaljiva vsebina). Ustrezni članki na temo energetike pa bodo objavljeni tudi na portalu Energetika.NET (www.energetika.net) in/ali spletni skupnosti Energija doma (www.energijadoma.si).

  Izbor prispevkov in nagrade:
  Prispevek s področja energetike bo izbrala strokovna komisija v sestavi uredništva Energetike.NET in Energije doma. Najboljši pisec bo nagrajen z najmanj trimesečno primerno nagrajeno prakso v podjetju Energetika.NET.
  Najboljši prispevek s področja zaposlovanja pa bodo izbirali bralci. Najboljši pisec po izboru bralcev bo prejel posebno nagrado.
  Vsi, ki boste v času natečaja oddali oba prispevka (sodelovanje v natečaju velja samo ob oddaji obeh prispevkov hkrati), boste prejeli praktične nagrade.


  V letu 2014 bodo v program Modri svet za mlade, ki bo torej sofinanciran s Tashkino pomočjo, vključeni najmanj trije perspektivni mladi, ki bodo lahko pridobili izkušnje v marketingu, na področju trženja in na področju svetovanja. V sodelovanju z zavodom Nefiks pa bo Energetika.NET izbrala tudi najmanj enega kandidata za usposabljanje na področju novinarstva. Skrbimo za odgovorno in obetavno prihodnost!
  S Tashko. www.tashka.si

 • En.forum
  En.forum: MODRO GOSPODARSTVO
  Z nepovratnimi sredstvi do prihrankov energije
  En.forum: Energetska učinkovitost kot modra investicija!
  En.forum: Od premogovništva do pametnih omrežij
  Kako do sredstev in s kakšnimi ukrepi do energetske učinkovitosti?
  Energetsko karierno srečanje: Priložnosti zaposlovanja v energetiki
  Spodbujanje OVE in URE/Petrol
  Energetski dogodek Energetike.NET
  Strokovni posvet: Zemeljski plin
  Anketa
  Elektromobilnost: Priložnosti in izzivi ter vloga lokalnih skupnosti pri razvoju
  Razpisni postopki in sklepanje pogodb za EPC na temo energetskega pogodbeništva
  Poslovni doručak o obnovljivoj energiji
  Poslovni energetski forum: REMIT doslej in vnaprej
  Delavnica plinske toplotne črpalke
  Izobraževalni seminar o energetskem pogodbeništvu
  Omizje: Pametno ogrevanje za trajnostno prihodnost
  Plinski posvet: Ekonomski potencial in učinkovita raba stisnjenega zemeljskega plina (CNG) v prometu
  Energetski zajtrk o vetrni energiji
  Seminar 'Ogljično nevtralni že danes, ne jutri!'
  POWERUP! SLOVENIJA 2020 / OVE in URE potrebujejo tudi ustrezno zaledje ali kako bo Slovenija dosegla podnebno-energetske cilje
  Celjski sejem Energetika 2020: Trajnostna in varna oskrba vseh odjemalcev z električno energijo
  Socialni dialog o novi energetski mešanici: Energetski prehod Savinjsko-šaleške regije
  Nacionalni informativni dan projekta DeCarb: razogljičenje z inovacijami v energetski prenovi stavb
  Elektrifikacija in trajnostna prihodnost - kaj lahko elektroenergetika naredi za zmanjšanje toplogrednih plinov
 Vsi dogodki Energetike.NET po tematikah        Pretekli dogodki        Napovednik dogodkov
 • Energetika.NET
 • Energetika.NET
 • Ned 19°C

 • Pon 23°C

 • Tor 18°C

 • Sre 21°C

Prijava na EN.NOVICE

Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boste redno obveščeni tudi o aktualnih energetskih dogodkih v Sloveniji in regiji JV Evrope.

Vaš e-mail

SLO SEE & En.Trading news
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi Pogoji zasebnosti .
×

PRIJAVA NA EN.NOVICE


Prejemajte En.novice – energetske novice, intervjuje in komentarje, ki vas bodo v vašem e-predalu počakale vsak torek in četrtek, ob sredah pa lahko prejemate tudi strokovne novice o trgovanju z energijo v angleščini. Kot prejemnik novic Energetike.NET boE-poštni naslov


Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
S prijavo na novice ste seznanjeni in se strinjate z našimi splošnih pogojih.
×