Domov >  novice >  OVE in URE >  v zeleni prestolnici evrope junij mesec energetske ucinkovit
OGLASNO SPOROČILO

V Zeleni prestolnici Evrope junij mesec energetske učinkovitosti – tudi po otroško!

Datum: 01. junij 2016 Avtor: Energetika.NET Kategorija: Članki
Tema: OVE in URE

Mestna občina Ljubljana (MOL) je v okviru naziva Zelena prestolnica Evrope 2016 in celotnega projekta, ki stoji za tem, mesec junij počastila kot mesec energetske učinkovitosti. Tako se bodo pred magistratom zvrstili številni dogodki in aktivnosti, ki bodo v znamenju simbioze energetike in ekologije, česar rezultat je prav učinkovita raba energije. Nekatere teh dogodkov z Energetiko Ljubljana, ki je nosilka junijskega programa v prestolnici, organizira tudi Energetika.NET, začeli pa smo že s prvim junijskim dnem, ko smo s prvošolčki Osnovne šole Božidar Jakac skupaj prebirali dogodivščine naših knjižnih ekodetektivov, po katerih so šolarji nato tudi pridno ustvarjali.

IMG 1856Na sliki levo urednica Energetike.NET in pisateljica ekoknjig Alenka Žumbar Klopčič ter izvršna urednica Energije doma Andreja Šalamun

Risalne ustvarjalnice, ki so sledile prebiranju zgodb o ekodetektivih v Himalaji in v Bangladešu, so imele doprinos tudi za leseno hiško, ki je v sklopu projekta Ljubljana - zelena prestolnica Evrope 2016 našla svoj prostor pred mestno hišo, saj je ta po koncu obiska čisto pravih 'ekodetektivov' dobila domala novo podobo. Družabni del informacijskega prostora so namreč zapolnili kartončki porisani s podobami knjižnih ekodetektivov in veličastnih gorovij Himalaje.

IMG 1859Da so mali obiskovalci čisto pravi ekodetektivi, pa so dokazali s svojo radovednostjo, ko je tekla beseda o ekologiji in s svojimi razmišljanji, ko je pogovor prešel v energetske vode oziroma o našem ravnanju z energijo doma, v šoli in na poti. Vsi otroci so dejali, da vestno ugašajo luči in naprave, ko jih ne potrebujejo, pa tudi, da skrbijo za to, da mamice ne perejo njihovih oblačil, če ta niso umazana. Povedali so tudi, da radi ponosijo oblačila dokler jim ta niso premajhna oz. tudi kakšna zašita luknja jih ne moti, pri čemer se zavedajo, da večja potrošnja prispeva k večji rabi energije in posledično večji onesnaženosti.

IMG 1857Da je zapiranje vode ob umivanju zob in tuširanju samoumevno kakor tudi ločevanje odpadkov, verjetno ni treba posebej izpostavljati, a verjetno ima nekaj s tem tudi dejstvo, da je OŠ Božidarja Jakca tudi ekošola.

V mesecu juniju bo Energetika.NET v sodelovanju z Energetiko Ljubljana pred mestno hišo pripravila skupno deset dogodkov, na katerih bodo najmlajši ne le poslušali energetskim in ekološkim zgodbam naših knjižnih junakov (VEČ), ampak tudi sestavljali mini energetsko hiško, ekološko ustvarjali in risali v družbi priznanih ilustratork ter se zabavali z našo maskoto Hiškom.

na vrh
OGLASNO SPOROČILO
Ključne besede (tagi): clanek otroci ove in ure slovenija

Pregled medijev arhiv

Slovenija

 (23. 6. 2017)
  23.06.2017 7 objav
  22.06.2017 11 objav
  21.06.2017 4 objav
  20.06.2017 4 objav
  19.06.2017 5 objav

   

  Tujina

  23.06.2017 16 objav
  22.06.2017 38 objav
  21.06.2017 15 objav
  20.06.2017 15 objav
  19.06.2017 21 objavPridružite se nam


 

Ned 24°CPon 27°CTor 28°CSre 30°C

več

BREZPLAČNE EN.NOVICE

Prejemajte brezplačne En.novice - strokovne novice, intervjuje in komentarje. V vašem e-predalu bodo vsako torkovo in četrtkovo jutro, vsak ponedeljek pa lahko prejemate novice o trgovanju z energijo – En.trading news.

Vaš e-mail

SLO SEE En.Trading newsPodatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE O DOGODKIH

Prijavite se lahko na brezplačno obveščanje o posameznem dogodku ali obveščanje na vse dogodke Energetike.NET.

Vaš e-mail

obveščanje o tem dogodku
obveščanje o vseh dogodkih
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×