Domov >  novice >  clanki >  v zeleni ljubljani o zeleni energiji z modrimi otroki in ene
OGLASNO SPOROČILO

V Zeleni Ljubljani o 'zeleni' energiji z 'modrimi' otroki in Energetiko.NET

Datum: 02. junij 2016 Avtor: Energetika.NET Kategorija: Članki
Tema: OVE in URE , Ekologija

Da so pravi poznavalci obnovljivih virov energije, so dokazali otroci ljubljanske Osnovne šole Martina Krpana, ki so se na Zeleni točki pred ljubljansko mestno hišo udeležili današnje delavnice Energetike Ljubljana in Energetike.NET z naslovom »Zgradimo eko-energetsko hiško«.

mulčki risanjeMladim radovednežem smo ob slikanicah o Hišku, ki proizvaja energijo na različne načine (s pomočjo vetra, sonca, zraka, vode in zemlje) in katerih avtorica je direktorica in glavna urednica Energetike.NET Alenka Žumbar Klopčič, predstavili različne možnosti proizvodnje in tudi rabe energije.
mulčki sestavljanje hiškePoleg tega, da smo ugotovili, kako izjemno vlogo ima električna energija v našem življenju, smo preverili še, kje in kako nastane, kako jo »pripeljemo« v naše domove, za kaj vse jo potrebujemo, spoznali pa smo tudi, kaj so obnovljivi in kaj neobnovljivi viri energije, kako jih izkoriščamo in zakaj so obnovljivi viri bolj prijazni do okolja. Predvsem pa smo iskali zaključke, kako lahko sami prispevamo k manjši in bolj učinkoviti rabi energije in kaj vse lahko naredimo, da smo čim bolj 'zeleni' oz. 'modri' (gl. tudi Modri otroci).

mulčki vetrnica
Po zgodbici in sproščenem pogovoru, v katerem so na primer šestletniki omenili zanimivo idejo, da bi sončne elektrarne nekoč »nosili kar na glavi, kot kape,« in tako proizvajali energijo ob vsakodnevnih opravilih na prostem, so otroci s pomočjo animatork postavili hiško z vetrno in sončno elektrarno ter narisali risbice, s katerimi smo okrasili stene Zelene točke.


Kaj počnejo mladi, je zanimalo tudi ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je pokukal v središče dogajanja in se z veseljem fotografiral z ljubljanskim podmladkom. Znova jih je opomnil, da je Ljubljana »najlepše mesto na svetu« in da se moramo vsi skupaj potruditi, da bo postajala vse bolj »zelena«. Otroci so se razveselili tudi zadnjega presenečenja, in sicer prikupne maskote Hiška, ki jih je prišel pozdravit in se z njimi fotografirat.


V juniju bo Energetika.NET v sodelovanju z Energetiko Ljubljana pred mestno hišo pripravila deset dogodkov, na katerih bodo najmlajši ne le prisluhnili energetskim in ekološkim zgodbam naših knjižnih junakov (VEČ), ampak tudi sestavljali mini energetsko hiško, ekološko ustvarjali in risali v družbi priznanih ilustratork ter se zabavali z našo maskoto Hiškom. Janković mulčki


Preberite tudi: V Zeleni prestolnici Evrope junij mesec energetske učinkovitosti – tudi po otroško!

mulčki hišek

na vrh
OGLASNO SPOROČILO

Pregled medijev arhiv

Slovenija

 (28. 6. 2017)
  28.06.2017 12 objav
  27.06.2017 5 objav
  26.06.2017 12 objav
  23.06.2017 7 objav
  22.06.2017 11 objav

   

  Tujina

  28.06.2017 22 objav
  27.06.2017 22 objav
  26.06.2017 30 objav
  23.06.2017 16 objav
  22.06.2017 38 objavPridružite se nam


 

Čet 21°CPet 24°CSob 23°CNed 21°C

več

BREZPLAČNE EN.NOVICE

Prejemajte brezplačne En.novice - strokovne novice, intervjuje in komentarje. V vašem e-predalu bodo vsako torkovo in četrtkovo jutro, vsak ponedeljek pa lahko prejemate novice o trgovanju z energijo – En.trading news.

Vaš e-mail

SLO SEE En.Trading newsPodatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE O DOGODKIH

Prijavite se lahko na brezplačno obveščanje o posameznem dogodku ali obveščanje na vse dogodke Energetike.NET.

Vaš e-mail

obveščanje o tem dogodku
obveščanje o vseh dogodkih
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×