Domov >  novice >  clanki >  modri otroci ob dnevu zemlje nova ekoenergetska igrica za ot
OGLASNO SPOROČILO

MODRI OTROCI: Ob Dnevu Zemlje nova eko-energetska igrica za otroke

Datum: 22. april 2016 Avtor: Mateja Kegel Kozlevčar Kategorija: Članki
Tema: Električna energija , OVE in URE , Ogrevanje

Medijsko-založniška hiša Energetika.NET si prizadeva ne le za informiranje o energetiki, temveč tudi za ozaveščanje na danem področju. Tako v sodelovanju s partnerji razvijamo spletno eko-energetsko platformo z igricami za otroke MODRI OTROCI oz. POWER KIDS. Prva od iger, ki je k energetsko ozaveščevalni zabavi privabila otroke, je nastala v sodelovanju s ponudnikom energije podjetjem Energija plus. V igrici, kjer sta glavna junaka Super Strela in Super Plinko, igralci pomagajo reševati posledice, ki so nastale po žledolomu. Eko-energetsko platformo MODRI OTROCI smo zagnali ob Dnevu Zemlje.

DSC 1835Projekt MODRI OTROCI je plod sodelovanja Energetike.NET z več energetskimi podjetji, prva od igric, ki je ugledala luč sveta ob Dnevu Zemlje pa je nastala v sodelovanju s podjetjem Energijo plus, s katerim smo razvili otroško spletno igrico o Super Plinku in Super Streli. Slednja sta virtualna junaka, ki v igrici pomagata reševati stanje po viharju, ko ljudje ostanejo brez električne energije in brez ogrevanja. Igrica posredno poudarja pomen energije v naših življenjih in s tem kaže tudi na to, kako odgovorno je delo ljudi, ki stojijo za celotnim sistemom, da energija pride do našega doma. Z vstopom v igro virtualni profesor dr. Eko pojasni pravila in pomen energije, ki poganja naš svet. Igralcu v igri pomagata junaka Super Strela in Super Plinko. Naloga igralca je, da v sodelovanju s super junakoma čim več hišam ponovno zagotovi energijo. Ob izbiri pravega junaka hiška oživi - se razsvetli in ogreje, stanovalci pa so spet zadovoljni. Igrica sama je med drugim uvod v serijo izobraževalnih dogodkov v slovenskih osnovnih šolah z namenom ozaveščanja pomembnosti energije in varovanja okolja. 

Igra je namenjena predvsem osnovnošolcem v prvih dveh triadah. Ključen cilj projekta je otrokom skozi igro prikazati pomen energije v naših življenjih in kako pomembno je delo ljudi, ki stojijo za celotnim sistemom, da energija pride do našega doma. »Skozi igro, ki ji bo v naslednjih fazah sledila vrsta izobraževalnih vprašanj bomo izpostavili pomen energije in varovanja okolja, pri čemer ne moremo mimo dejstva, da je to dandanes vse prevečkrat samoumevno. Žal se šele takrat, ko občutimo pomanjkanje, zavemo, kakšen pomen ima energija v življenju,« je ob pozdravnem nagovoru ob prvi predstavitvi igre osnovnošolcem poudaril direktor Energije plus Bojan Horvat. 

DSC 1837Tudi mariborskim osnovnošolcem, ki so že dan pred Dnevom Zemlje prvi testirali igrico o Super Streli in Super Plinku je bilo všeč, da lahko pomagajo odstranjevati posledice naravne nesreče. »Igrica je zanimiva, saj rada pomagam reševati različne stvari. Všeč mi je, da tukaj rešujemo hiše in jim dajemo energijo. Še naprej bom tekmovala v igranju igrice in nabirala točke,« je povedala Zoja, medtem ko Patrika med drugim veseli tudi to, da se bo k igrici lahko večkrat vračal in tekmoval s prijatelji: »Všeč mi je, da popravljaš hiše, da pomagaš ljudem. Dobro pa je tudi, da imaš več življenj in če enkrat narediš napako, lahko vseeno nadaljuješ,«  je povedal o igrici.

energija plus igra strela plin hise malaPlatforma MODRI OTROCI je sicer zasnovana tako, da jo bomo lahko vsako leto nadgrajevali in dodajali nove atraktivne igre, s pomočjo katerih bodo mladi igralci na zabaven način spoznavali, kako pomembna je zanesljiva oskrba z energijo in zakaj je nujno smotrno ravnanje z energijo. na vrh
OGLASNO SPOROČILO

Pregled medijev arhiv

Slovenija

 (28. 4. 2017)
  28.04.2017 12 objav
  26.04.2017 17 objav
  25.04.2017 9 objav
  24.04.2017 17 objav
  21.04.2017 9 objav

   

  Tujina

  28.04.2017 87 objav
  26.04.2017 29 objav
  25.04.2017 45 objav
  24.04.2017 55 objav
  21.04.2017 33 objavPridružite se nam


 

Sob 13°CNed 16°CPon 18°CTor 16°CSre 17°C

več

BREZPLAČNE EN.NOVICE

Prejemajte brezplačne En.novice - strokovne novice, intervjuje in komentarje. V vašem e-predalu bodo vsako torkovo in četrtkovo jutro, vsak ponedeljek pa lahko prejemate novice o trgovanju z energijo – En.trading news.

Vaš e-mail

SLO SEE En.Trading newsPodatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE O DOGODKIH

Prijavite se lahko na brezplačno obveščanje o posameznem dogodku ali obveščanje na vse dogodke Energetike.NET.

Vaš e-mail

obveščanje o tem dogodku
obveščanje o vseh dogodkih
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×