Domov >  novice >  clanki >  energetikanet razvila spletno igralno platformo modri otroci
OGLASNO SPOROČILO

Energetika.NET razvila spletno igralno platformo Modri otroci

Datum: 26. maj 2016 Avtor: Energetika.NET Kategorija: Članki
Tema: OVE in URE , Nove tehnologije

Energetika.NET razvila spletno platformo Modri otroci (www.modri-otroci.si) za igrivo ozaveščanje otrok na področju energetike in ekologije.

platforma Modri otrociKo so se začeli trgi energije odpirati, se je pokazala potreba po tem, da so končni odjemalci, tudi otroci, bolj poučeni o energetiki in energiji. Vse skupaj pa je povezano tudi z našo skrbjo za okolje. In v okviru tega je Energetika.NET, ki je sprva delovala le kot poslovni spletni portal, razvila še založniško dejavnost za različne starostne skupine, najmočnejši pa je njen angažma na področju izdaje otroških eko-energetskih slikanic. A sedaj je razvila še spletno platformo z eko-energetskimi igrami za otroke, s katero so junaki iz slikanic zaživeli še v spletni obliki. Portal Modri otroci (www.modri-otroci.si) oziroma v angleščini Power Kids (www.power-kids.org) bo združeval eko-energetske spletne igre, skozi katere bodo uporabniki spoznavali, kako pomembna je raba energije in nasploh zanesljiva oskrba z njo, je na današnji predstavitvi spletne platforme v prostorih ABC pospeševalnika v ljubljanskem BTC-ju povedala Alenka Žumbar Klopčič, direktorica in glavna urednica Energetike.NET.

3  predstavitev spletne platforme Modri otroci v »Želeli smo doseči, da otroci postajejo bolj interaktivni. Zato smo s programerjem Vitalom Pretnarjem in ilustratorjem ter oblikovalcem Romanom Peklajem zasnovali to spletno platformo, ki danes združuje prvi dve igri, v nadaljevanju pa jih bo še veliko več; že jeseni se jima bosta pridružili še dodatni dve,« pravi Alenka Žumbar Klopčič. Razvoj prvih dveh iger sta sicer podprli družbi Energija plus in RWE.

2  ekipa, ki je sodelovala pri razvoju platforme Spletna igra, ki jo je podprla Energija plus, tako denimo pred uporabnike postavlja izziv, kako čim hitreje sanirati stanje v naselju po viharju, ko ljudje ostanejo brez električne energije in brez ogrevanja, pri čemer pa igralcem pomagata junaka Super Strela in Super Plinko.

igra Energetski izzivSpletna igra, ki jo je podprla družba RWE, pa pred igralce postavi izziv, kako energetsko pametno upravljati šolo, ki jo dobijo v upravljanje za en dan pouka. Igralci morajo poskrbeti tako za optimalno rabo energije kot tudi za zadovoljstvo učencev in s tem ravnatelja, pri tem pa jim lahko ponagajajo tudi spletni pobalini.

igra Super Strela in Super Plinko»Želeli smo doseči, da se otroci vračajo k igranju in da v igrah ni preveč informacij. Otroci imajo radi igre, kjer se veliko dogaja. Hkrati pa smo jim želeli podati zavedanje, da se naš odnos do energije in njene rabe odraža na kakovosti našega bivanja,« je pristavila Alenka Žumbar Klopčič in poudarila, da se bo ta projekt zagotovo razvijal naprej. V prihodnje pa bo Energetika.NET s to platformo nagovarjala tudi tuje občinstvo, saj so vse igre tudi v angleščini.

1  ob igri Modri otroci je nastala tudi pobarvankV pripravi sta tudi že igra o eko-energetski dirki – Ekoizlet, v kateri bodo uporabniki lahko uporabljali vozila na različne energente, ter igra Medvedek Pi, kjer bodo uporabniki reševali polarne medvedke. »Z igrami opozarjamo na dejanske probleme v okolju,« je še dejala Alenka Žumbar Klopčič, Vital Pretnar pa je pristavil, da se bo uporabnike nagovarjalo, »kaj morajo početi v igrah, da denimo zmanjšajo emisije in svojo rabo energije, kar pa lahko seveda vpliva na njihovo delovanje tudi v realnem življenju«.
4  programer Vital Pretnar ob igranju ene od igri

Fotografije: Siniša Kanižaj / ABC Accelerator

na vrh
OGLASNO SPOROČILO

Pregled medijev arhiv

Slovenija

 (23. 3. 2017)
  23.03.2017 10 objav
  22.03.2017 7 objav
  21.03.2017 4 objav
  20.03.2017 13 objav
  17.03.2017 13 objav

   

  Tujina

  23.03.2017 39 objav
  22.03.2017 23 objav
  21.03.2017 38 objav
  20.03.2017 56 objav
  17.03.2017 37 objavPridružite se nam


 

Čet 17°CPet 20°CSob 16°CNed 6°CPon 12°C

več

BREZPLAČNE EN.NOVICE

Prejemajte brezplačne En.novice - strokovne novice, intervjuje in komentarje. V vašem e-predalu bodo vsako torkovo in četrtkovo jutro, vsak ponedeljek pa lahko prejemate novice o trgovanju z energijo – En.trading news.

Vaš e-mail

SLO SEE En.Trading newsPodatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×

PRIJAVA NA OBVEŠČANJE O DOGODKIH

Prijavite se lahko na brezplačno obveščanje o posameznem dogodku ali obveščanje na vse dogodke Energetike.NET.

Vaš e-mail

obveščanje o tem dogodku
obveščanje o vseh dogodkih
Podatke bomo uporabili za vodenje baze prejemnikov in interne marketinške raziskave ter jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Več v splošnih pogojih.
×